Een oude klassieker

Sonic the Hedgehog: The Movie is een twee delige OVA (original video animation) gebaseerd op de Sonic the Hedgehog franchise. Het is geproduceerd door Studio Pierrot en General Entertainment. De twee delen kwamen origineel gesproken uit op 26 Januari en 4 Februari 1996 in Japan. Later kreeg A.D. Vision de licentie rechten in Noord Amerika, en werd de film in 1999 opnieuw uitgebracht. Deze keer met Engels ingesproken geluid, en de twee delen samengevoegd tot één film.

 

Een klassiek Sonic verhaal

De focus ligt in deze film op de klassieke trio: Sonic, Tails en Knuckles, maar ook op dr. Robotnik (de vroegere naam van dr. Eggman), zijn nieuwe creatie Metal Sonic, en daarnaast op een unieke personage genaamd Sara. In tegenstelling tot plekken in voorgaande Sonic media, speelt dit verhaal zich af op de wereld Planet Freedom. Deze planeet is opgesplitst in twee verschillende rijken: het land van de lucht en het land van de duisternis. Verder zijn op de planeet velen van dr. Robotniks iconische badniks te vinden.

 

Het eerste deel

In de eerste deel van de film zien we hoe Sonic en Tails aan het genieten zijn op South Island. Echter deze rust wordt verstoord wanneer een ouwe uil langskomt, met de aankondiging dat ze vlug naar de president moeten komen. Blijkbaar heeft de slechte dr. Robotnik zijn dochter Sara gevangengenomen. Dr. Robotnik is er ook ter plekke en legt een deal voor. Hij is namelijk verbannen van zijn utopia stad genaamd Robotropolis, door een gigantische mecha genaamd Metal Robotnik. Dezelfde Metal Robotnik heeft daarnaast ook de Robot Generator gesaboteerd waardoor deze de volgende ochtend zal exploderen. Indien het Sonic en Tails lukt om dit te stoppen, krijgen ze de dochter van de president terug.

 

Het tweede deel

Sonic, Tails en de onderweg aangesloten avonturier Knuckles zijn aangekomen bij Robotropolis. Sonic probeert de op hol geslagen machine te stoppen door aan een hendel te trekken. Maar dan gebeurt het… Sonic komt vast te zitten in een val en zijn lichaam wordt gescant. Wat blijkt? Het was allemaal een valstrik van dr. Robotnik. De gedachten, persoonlijkheid en vaardigheden zijn allemaal gekopieerd en in Hyper Metal Sonic gezet. Sonic en zijn vrienden hebben het lastig, nu dat hun aarstrivaal is opgedoken met een letterlijke mechanische kopie van Sonic. Maar ze zullen moeten strijden, want Metal is van plan om Planet Freedom te vernietigen. Zal het hun lukken om de vliegensvlugge Metal te stoppen?

 

Nederlandse versie

Voor deze film is er helaas geen Nederlandse versie beschikbaar, zowel niet voor audio als ondertiteling. Maar wellicht zal er in de toekomst een fan vertaling te vinden zijn.