Sonic X was de Sonic TV serie die in 2004 en 2005 te zien waren bij Fox Kids en later in die periode werd dit Jetix. Deze was hier nederlandstalig te bekijken, en de eerste 18 afleveringen zijn ook in het Nederlands op DVD uitgekomen. Alle nederlandstalige afleveringen daarna zijn helaas verloren gegaan in de tijd, en er zijn maar weinig kinderen die deze hebben kunnen zien omdat de latere afleveringen vaak onder schooltijd waren. 

Gelukkig is Sonic X nu, wanneer je maar wilt te zien op Netflix. Dit is wel de engelse versie met Nederlandstalige ondertiteling. Zowel de Engelse als de Nederlandse versie staan bekend als de '4kids dub/cut'. Hierbij is beeldmateriaal veranderd of weggesneden uit de oorspronkelijke versie. Een aantal veranderingen zijn: 

  • Veel teksten zijn weggehaald, niet alleen Japanse teksten maar ook Engelse teksten van bijvoorbeeld winkels of borden zijn bijvoorbeeld weggehaald.
  • Sommige scenes zijn verwijderd, om de episode korter te maken en/of geschikter voor de allerjongste kijkers.
  • Sommige geluiden zijn anders, bijvoorbeeld geluid van geweren zijn in de engelse/nederlandse versie vervangen naar een meer lazer-achtig geluid.

Voor jonge kijkers raden wij aan om te beginnen met de eerste afleveringen in het Nederlands die op DVD verkrijgbaar zijn. Ben je al wat ouder, en ook fan van de games die destijds op de Nintendo Gamecube te spelen waren? Dan is de Engelse versie van Netflix leuk om te zien omdat je dan de echte stemmen van de Games hoort. Wil je echt alles zien en weten van Sonic X zoals het oorspronkelijk bedoelt is, en heb je geen moeite om snelle engelse ondertitels te lezen, dan is de Japanse versie wel echt de beste versie van Sonic X! Dan zie je alles zoals bedoelt en mis je geen enkele scene, alleen is deze helaas niet op een legale manier te bekijken in Nederland.